Firē coffee by PiERRE
Kód: 492/250 492/100 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Původ káv
Brazílie
Farma: Fazenda Salto
Oblast: Carmo da Cachoeira, Sul De Minas
Odrůda: Yellow Catucai
Nadm. výška: 1230 m n. m.
Importér: Falcon Coffees
Fazenda Salto patří rodině Reisů již 38 let. Dr. Fabio Reis, který vystudoval a pracoval jako lékař, má kávu jako nit svého života od mládí, vždy k němu promlouvala.
Fazenda Salto je farma o rozloze 800 hektarů, kterou spravuje Fabio a jeho synové André a Juca. Vždy se snaží produkovat kvalitní kávu a usilují o dokonalost. Fabio si je vždy vědom důležitosti udržitelnosti, životního prostředí a sociálních otázek i na farmě. Přijali vznik výběrové kávy tím, že investovali do moderních technologií a postupů. Na farmě instalovali nové statické sušící boxy a také vybudovali stabilní vyvýšené záhony pro produkci vysoce kvalitních šarží. Mapují farmu a přidělují různé šarže různým procesům, přičemž vždy usilují o dosažení co nejlepšího výsledku v šálku.
Tento suše zpracovaný lot byl sklizen strojově a poté rozdělen podle hustoty a zralosti, přičemž byly vybrány zralé třešně. Káva se pak sušila na terasách a pravidelně se obracela, dokud nedosáhla vlhkosti 11,35 %. Káva poté odpočívala 10 dní v dřevěných silech, než byla pomleta, zabalena do pytlů a odvezena do družstva.
Etiopie
Farma: Gedeb
Oblast: Gedeo
Odrůda: Heirloom (mnoho původních odrůd, v podstatě divoká směs)
Nadm. výška: 2150 m n. m.
Importér: Falcon Coffees
Původ a sklizeň
Produkci etiopské kávy zásadně ovlivňují tři hlavní roční období v zemi. Sezóna Bega (říjen-leden) je dlouhé suché období, které je rozhodující pro sklizeň a zpracování kávy. Období Belg (únor-květen) přináší první deště, které jsou nezbytné pro kvetení kávy a časný vývoj plodů. V období Krempt (červen-září) přicházejí silné deště z východu, které jsou rozhodující pro pozdější fáze vývoje a zrání kávových plodů. Koncem září deště náhle ustávají, což umožňuje dozrávání kávových plodů a v listopadu nastává období bohaté sklizně.
O společnosti Ephtah Specialty Coffee
Společnost Ephtah Specialty Coffee se věnuje budování udržitelných a spolupracujících dodavatelských řetězců, které přinášejí prospěch zákazníkům, pěstitelům i jejich komunitám. Společnost klade důraz na podporu role žen v kávovém průmyslu, protože si uvědomuje jejich klíčovou roli při prosazování sociálních a ekonomických změn v Etiopii. Společnost Ephtah zajišťuje kvalitu v každé fázi procesu přepravy, přičemž se zaměřuje na poskytování nejkvalitnějších zelených kávových zrn a udržování spokojenosti všech zúčastněných stran v dodavatelském řetězci.
Mycí stanice Lalesa
Mycí stanice Lalesa se nachází v regionu Gedeb, kde žije více než 300 000 obyvatel. Oblast je převážně křesťanská, protestantská, s několika pravoslavnými křesťany, a hlavním jazykem, kterým se zde mluví, je gedeoinijština. Komunita slaví svůj hlavní každoroční novoroční svátek 18. ledna a základním jídlem je enset (falešný banán). Řeka Siqe vymezuje hranici mezi Gedeo, Guji a jižním regionálním státem od Oromie.
Zpracování kávy
Káva se přirozeně pěstuje ve stínu stromů, především Ensete (nepravého banánovníku). Nejlepší třešně se vykupují od okolních farmářů. Káva se nejprve plaví, aby se odstranily nezralá zrna (kvakeři), a poté se na 12-15 dní ukládá na sušící lůžka. Zelená zrna ručně sbírají místní ženy. Třída 3 je káva, která má cuppingové skóre 84+ s počtem vad mezi 13-25 vadami na 300 gramů.
Cesta na export
Po zpracování a usušení se káva skladuje ve společnosti Moplaco v Gerji v Addis Abebě. Odtud je vlakem přepravována na vývoz do Džibutska.
Sociální dopad a dopad na životní prostředí
Společnost Ephtah Specialty Coffee se věnuje sociálním a environmentálním projektům. Společnost poskytuje farmářům první platby při převzetí jejich kávy a podporuje je prémií za kvalitu, dalšími platbami a pomocí se školným. Mezi budoucí investiční plány patří rozšíření programu Ama Commitment, vybudování nádrže na vodu pro flotaci, zvýšení počtu sušáren a pěstování dalších plodin na pozemcích pro podporu místních trhů.
Výzvy a budoucí plány
V letošním roce byla významnou výzvou finanční omezení v důsledku politiky Národní banky Etiopie zaměřené na kontrolu inflace. Společnost Ephtah je však odhodlána pokračovat v investicích a rozvoji, včetně rozšiřování sušáren a podpory místních zemědělců.
Další informace
Závod společnosti Ephtah v Gedebu je největším sušícím a mycím závodem v regionu, což dále podtrhuje závazek společnosti ke kvalitě a kapacitě v produkci kávy.
--------------
Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Brazílie, Etiopie |
? Pražení: | Střední (espresso) |
Zpracování: | naturální |
Chuťový profil: | čokoláda, Broskev, Liči |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.