Flamenco coffee by PiERRE

Kód: 420/250 420/100 Zvolte variantu
Novinka
Značka: Dalia Coffee
398 Kč 1 500 Kč od 398 Kč 355 Kč bez DPH 1 339 Kč bez DPH od 355 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Pražení
Možnosti doručení

Tento skvost byl fermentován s čerstvým mangem. Kdo si pamatuje naši Kolumbii Maracuya, tak tato káva je od jiného producenta, ale je jí velice podobná. Dle našeho srovnání je chuťově hebčí a nemá tak silnou aciditu jako Maracuya a dle našeho vkusu je proto i pitelnější. Moc voňavá a moc dobrá! Kávu pražíme pouze na filtr, nicméně lze z ní udělat i hodně ovocné espresso.

 
 
 
 
 

Detailní informace

Pět let na trhu
Pražíme pro vás
už pět let skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: Monteblanco
Oblast: Huila
Odrůda: Fialová caturra
Nadm. výška: 1730 m n. m.
Importér: Sucafina

O farmě a farmáři

Rodrigo Sanchez Valencia je třetí generací pěstitelů kávy na farmě Monteblanco. Jeho dědeček zde začal pěstovat kávu před několika desetiletími a dnes se Rodrigo snaží zachovat přirozenou rozmanitost a produktivitu farmy.

Co se pěstuje na farmě Monteblanco

Farma Monteblanco se nachází nedaleko Cueva de los Guacharos, jednoho z 59 chráněných parků v Kolumbii. Nedaleko také protéká řeka Suaza, která poskytuje sladkou vodu pro pěstování a zpracování kávy.
Rodrigo na farmě Monteblanco pěstuje odrůdy arabiky Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara. Vysoká nadmořská výška a vynikající mikroklima v Acevedu v Huile vytvářejí ideální podmínky pro pěstování výběrové kávy.

Sklizeň a zpracování kávy

Třešně jsou ručně sbírány a dodávány do mokrého mlýna přímo na farmě. Před zpracováním kávových třešní Rodrigo přidává do kvasu směs bakterií lactobacillus, saccharomyses a cerevisiae, celkem 10 různých kvasinek, které podporují kvašení. Rodrigo do této šarže kávy přidal také čerstvé mango, aby do kávy přidal další rozměr chuti. Nakonec přidává směs bohatou na cukr, jako je melasa, panela nebo granulovaný cukr, aby podpořil kvašení. Káva se pak uzavře a nechá kvasit po dobu osmi dní.
Po sklizni se třešně pomelou a do fermentované ovocné směsi se přidá káva. Následně kvasí dalších 180 hodin (7,5 dne).
Po fermentaci se káva v pergamenu promyje v čisté vodě a rozloží na parabolická lůžka, aby se vysušila. Káva se často rozhrnuje, aby se zajistilo rovnoměrné sušení. Sušení kávy následně trvá přibližně 20 až 25 dní.

--------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

 
 
 
 
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Kolumbie
? Pražení: Světlé (filtr)
Zpracování: promyté s prodlouženou fermentací
Chuťový profil: Marakuja, Mango, Cukrová třtina

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: