Flegmatik coffee by PiERRE

Kód: 489/250 489/100 489/251 489/252 Zvolte variantu
Novinka
Značka: Dalia Coffee
292 Kč 1 080 Kč 292 Kč 1 080 Kč od 292 Kč 261 Kč bez DPH 964 Kč bez DPH 261 Kč bez DPH 964 Kč bez DPH od 261 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Možnosti doručení

Další novinkou z Fuckt Cool brandu je tato naturálně zpracovaná Rwanda nabízející šťavnatý a komplexní chuťový profil s tóny nektarinky, broskve, ostružin nebo angreštu, které doplňuje jemný nádech květin společně s medovou sladkostí a jemnou karamelovou dochutí.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Farma: Hodně farem okolo mycí stanice Tumba
Oblast: Rulindo, Severní provincie
Odrůda: Red Bourbon
Nadm. výška: 1776 m n. m.
Importér: Falcon Coffees

O farmě a farmáři

Mycí stanice Tumba se nachází v nadmořské výšce 1776 metrů v okrese Rulindo v Severní provincii Rwandy, hned za hranicemi malebného městečka Mukoto. Na ploše pouhých 1,2 hektaru, která je v provozu od roku 2008, pracuje celoročně tým 12 zaměstnanců na plný úvazek a přibližně 95 sezónních pracovníků v měsících největší sklizně.

Jádro činnosti stanice Tumba tvoří obětaví drobní zemědělci. V sezóně 2022 přispělo stanici svými kávovými třešněmi přibližně 1650 místních zemědělců, což vyústilo v úctyhodný výnos 290 000 kilogramů zpracovaných třešní. Tyto třešně jsou následně podrobeny pečlivému procesu třídění a proplavování, který zajišťuje, že jsou vybrány pouze třešně nejvyšší hustoty a prvotřídní kvality. Po vytřídění se tyto třešně dále kontrolují na předsušicích stolech a poté se přesunou do další fáze.

Sklizeň a zpracování kávy

Ústředním prvkem zpracování ve společnosti Tumba je použití speciálně navržených vyvýšených sušících lůžek. Tato lůžka, inspirovaná tradičními africkými stavbami, zvyšují proudění vzduchu kolem sušících se třešní a podporují tak rovnoměrnější proces sušení. Během této kritické fáze se třešně důsledně otáčejí, aby se zabránilo jejich znehodnocení nebo vzniku plísní. Po dostatečně dlouhém sušení (25-30 dní) se mechanicky oddělí vnější obal třešní (slupka s dužinou) a odhalí se syrová, zelená kávová zrna. Po vysušení a odstranění slupky se tato zelená kávová zrna dále pečlivě vysuší.

--------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrová káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Rwanda
? Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: naturální (suché)
Chuťový profil: Broskev, Karamel, Ostružiny

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola