Flegmatik coffee by PiERRE
Kód: 489/250 489/100 489/251 489/252 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Farma: Hodně farem okolo mycí stanice Tumba
Oblast: Rulindo, Severní provincie
Odrůda: Red Bourbon
Nadm. výška: 1776 m n. m.
Importér: Falcon Coffees
O farmě a farmáři
Mycí stanice Tumba se nachází v nadmořské výšce 1776 metrů v okrese Rulindo v Severní provincii Rwandy, hned za hranicemi malebného městečka Mukoto. Na ploše pouhých 1,2 hektaru, která je v provozu od roku 2008, pracuje celoročně tým 12 zaměstnanců na plný úvazek a přibližně 95 sezónních pracovníků v měsících největší sklizně.
Jádro činnosti stanice Tumba tvoří obětaví drobní zemědělci. V sezóně 2022 přispělo stanici svými kávovými třešněmi přibližně 1650 místních zemědělců, což vyústilo v úctyhodný výnos 290 000 kilogramů zpracovaných třešní. Tyto třešně jsou následně podrobeny pečlivému procesu třídění a proplavování, který zajišťuje, že jsou vybrány pouze třešně nejvyšší hustoty a prvotřídní kvality. Po vytřídění se tyto třešně dále kontrolují na předsušicích stolech a poté se přesunou do další fáze.
Sklizeň a zpracování kávy
Ústředním prvkem zpracování ve společnosti Tumba je použití speciálně navržených vyvýšených sušících lůžek. Tato lůžka, inspirovaná tradičními africkými stavbami, zvyšují proudění vzduchu kolem sušících se třešní a podporují tak rovnoměrnější proces sušení. Během této kritické fáze se třešně důsledně otáčejí, aby se zabránilo jejich znehodnocení nebo vzniku plísní. Po dostatečně dlouhém sušení (25-30 dní) se mechanicky oddělí vnější obal třešní (slupka s dužinou) a odhalí se syrová, zelená kávová zrna. Po vysušení a odstranění slupky se tato zelená kávová zrna dále pečlivě vysuší.
--------------
Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Rwanda |
? Pražení: | Střední (espresso), Světlé (filtr) |
Zpracování: | naturální (suché) |
Chuťový profil: | Broskev, Karamel, Ostružiny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.