Pražírna bude zavřená od 23. 12. do 27. 12. včetně, objednávky budeme odesílat následně až 30. 12. Přejeme všem krásné a klidné svátky.

Fresco coffee by PiERRE

Kód: 411/250 411/100 Zvolte variantu
210 Kč 750 Kč od 210 Kč 188 Kč bez DPH 670 Kč bez DPH od 188 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Pražení
Možnosti doručení

Bohatá čokoládová a oříšková chuť s nádechem grepu. Tato káva vám poskytne dokonalý zážitek v každém šálku a budete si ji užívat den co den. Jde o směs 80 % brazilské kávy a 20 % kolumbijské kávy.

Detailní informace

Pět let na trhu
Pražíme pro vás
už pět let skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Brazílie

Farma: Fazenda Salto
Oblast: Carmo da Cachoeira, Sul De Minas
Odrůda: Yellow Catucai
Nadm. výška: 1230 m n. m.
Importér: Falcon Coffees

Původ kávy

Fazenda Salto patří rodině Reisů již 38 let. Dr. Fabio Reis, který vystudoval a pracoval jako lékař, má kávu jako nit svého života od mládí, vždy k němu promlouvala.
Fazenda Salto je farma o rozloze 800 hektarů, kterou spravuje Fabio a jeho synové André a Juca. Vždy se snaží produkovat kvalitní kávu a usilují o dokonalost. Fabio si je vždy vědom důležitosti udržitelnosti, životního prostředí a sociálních otázek i na farmě. Přijali vznik výběrové kávy tím, že investovali do moderních technologií a postupů. Na farmě instalovali nové statické sušící boxy a také vybudovali stabilní vyvýšené záhony pro produkci vysoce kvalitních šarží. Mapují farmu a přidělují různé šarže různým procesům, přičemž vždy usilují o dosažení co nejlepšího výsledku v šálku.
Tento suše zpracovaný lot byl sklizen strojově a poté rozdělen podle hustoty a zralosti, přičemž byly vybrány zralé třešně. Káva se pak sušila na terasách a pravidelně se obracela, dokud nedosáhla vlhkosti 11,35 %. Káva poté odpočívala 10 dní v dřevěných silech, než byla pomleta, zabalena do pytlů a odvezena do družstva.

Kolumbie

Farma: Dilver Rivera Muelas
Oblast: Piendamo, Cauca
Odrůda: Castillo
Nadm. výška: 1740 m n. m.
Importér: Falcon Coffees

Původ kávy

Product kávy Dilver Mueslas vlastní malou farmu El Hermano. Kávou se zabývá celý život a členem ACC je již šest let od jejího založení. Tato farma se nachází v nadmořské výšce 1740 m n. m. a má 2,4 ha půdy pro pěstování kávy Bourbon, caturro a castillo.
Tato naturálně (suše) zpracovaná šarže prochází 48hodinovou fermentací v tanku a poté se suší v sile při teplotě 28 stupňů Celsia. Sušení se na 16 hodin přeruší a teplota se zvýší na 37 stupňů, dokud se nedosáhne 20% vlhkosti.
Další fermentace probíhá v uzavřených plastových sudech po dobu 24 hodin, poté se použije parabolické sušení, aby se dosáhlo vlhkosti 10 %.

Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz

Družstvo ACC (Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz) je nezisková organizace, která vznikla v roce 2016 v Piendamu v provincii Cauca. Cílem sdružení bylo vždy zlepšovat kvalitu kávy, a to po celou dobu od pěstování až po prodej, přičemž zlepšení těchto aspektů bude mít sociální dopad na region. Zlepšení blahobytu farmářských rodin, péče o životní prostředí a snaha o nalezení klidu na jejich území.

ACC sdružuje 77 sdružení s průměrnou rozlohou 1,5 hektaru půdy, která se nacházejí v nadmořských výškách od 1 700 do 2 100 metrů nad mořem, přičemž každý člen, který se k nim připojil, je přesvědčen o síle sdružení, jejichž hlavním cílem je boj proti chudobě a sociálním konfliktům v regionu. Sdružení pomáhá svým členům s obchodními strategiemi a technologiemi souvisejícími s pěstováním. Každý člen má však možnost rozhodnout, jakým způsobem zpracuje svou kávu pomocí inovativních fermentací.

Kávové odrůdy, které členové pěstují, jsou castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.

Většina sušení se provádí parabolickými a mechanickými metodami. Sdružení má sklad (ne vlastní - pronajatý) v Piendamu, vedle nákupního centra kávy. V tomto objektu se nachází kávová laboratoř, která má veškeré vybavení potřebné pro výběr kávy a kalibraci - provádí ji společnost Q-Grader. Až se rozrostou, chtějí si vybudovat vlastní sklad a sídlo.

--------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Brazílie, Kolumbie
? Pražení: Střední (espresso)
Zpracování: naturální
Chuťový profil: čokoláda, oříšky, Grep

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: