Fresh blend
Kód: 221/250 221/500 221/100 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Původ káv
Etiopie
Region: Oromia, okres Atnago/Limmu Seka v oblasti Jimma
Nadm. výška: 1800-2010 m. n. m.
Zpracování: Naturální (suché)
Farma: Mnoho farem a farmářů v dané oblasti.
Odrůda: Heirloom (směs odrůd)
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2022
Fahem General Trading PLC (FGTPLC) je společnost, která vyprodukovala tuto kávu. Je vlastněná panem Mohammedem Lalo. Za účelem posílení vývozních aktivit společnost zřídila v Checce stanici na zpracování promyté kávy. Dále zorganizovala 754 farmářů, kteří jsou rozmístěni v jednotlivých okresech, konkrétně skupinu Atnago farmers group. Tyto lokality se nacházejí v nadmořské výšce 1755-2010 m n. m.
Lokalita se nachází v produkčním pásu regionálního státu Oromia v okrese Atnago/Limmu Seka a oblasti Jimma.
Společnost se angažuje v záležitostech sociální odpovědnosti a podporuje komunitu při pěstování a distribuci sazenic, poskytuje silnou technickou podporu v terénu pro farmáře v agronomických aspektech kávy, zřizuje mlýny na obilí (byly zřízeny dva mlýny), staví školy a buduje mateřskou školu.
V současné době skupina dodává kávu s certifikací RA, CAFÉ Practices, Organic, FT/FFL a COSA.
Počet stálých zaměstnanců: 20
Počet zaměstnanců během sklizně: 150
Rozloha v hektarech: 200 ha
Nadmořská výška: 1800-2010 m n. m.
Odrůdy arabicy: 74110, 74112, 74148 a 75227
Měsíce sklizně: Říjen - prosinec
Půdní typy: Červená jílovitá hlína
Káva se zde pěstuje ve stínu stromů. Pracovní postupy používané na farmě zahrnují prořezávání, pletí, hnojení (90 % organickými a 10 % organickými hnojivy NPS).
Sklizeň kávy se provádí dvěma způsoby v závislosti na typu zpracování, a to buď promytým nebo naturálním (suchým).
Při suchém způsobu, a tudíž sušení na slunci, se zralé třešně sklízejí bez rozdílu toho, jestli byly spadené na zem nebo utrhnuté z kávovníku.
Zatímco při zpracování promyté kávy se pro dosažení nejlepší kvality kávy provádí pečlivý výběr a ruční sběr červených třešní z kávovníku.
Zpracování je hlavní činností při výrobě kávy a z hlediska kvality je nejkritičtější. Zpracování kávy zahrnuje řadu fází, z nichž každá má svůj účel. Jedná se o třídění, odslupkování, fermentaci, promývání a sušení. Káva v pergamenu (vnitřní slupce) se suší na sušících stolech na slunci. Usušená káva v pergamenu se skladuje ve skladu v areálu továrny.
Usušená káva v pergamenu se ze skladu na farmě odesílá do Addis Abeby, Horizon plantation PLC. Tam se dále zbavuje pergamenu, třídí a balí. Suchý mlýn má kapacitu 48 000 tun zelených zrn. Káva se expeduje do Džibutska.
Pěstitelé jsou placeni podle objemu kávy dodané skupině. Jednotková cena se určuje na základě denní tržní ceny kávy Arabica ICE. Existuje i druhá platba, která je založena na vyjednané jednotkové ceně, Druhá platba je rovněž založena na objemu dodaném skupině.
Peru
Region: Inkawasi, La Convención, Cusco
Nadm. výška: 1989 m. n. m.
Zpracování: Promyté
Farma: Evaristo Palomino
Odrůda: Caturra a Bourbon
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2022
Tato káva pochází z malého pozemku o rozloze 1,5 hektaru, který se nachází v nadmořské výšce těsně pod 2000 metrů nad mořem.
Káva k nám přichází prostřednictvím družstva Cooperativa Agraria cafetalera Valle de Incahuasi (CACVI), které vzniklo na začátku roku 2005 pod vedením ředitele Claudia Ortize Osise. V roce 2022 sdružuje 494 členů, kteří jsou zformováni do 13 výborů, 11 v Inkawasi 2 v Ayacucho. V současné době má družstvo asi 14 přidružených producentů v různých oblastech.
Je stále jasnější, že klimatické změny a kolísání teplot způsobují na pozemcích v této nadmořské výšce problémy. Sucha jsou stále častější, takže jedním z klíčových způsobů, jak pomoci zmírnit rizika plynoucí z klimatu, bylo vysázení stínících stromů kolem pěstebních ploch, stejně jako efektivní vybudování zavlažování a účinné rozptylování hnojiv pro udržení zdraví půdy.
Po sklizni v měsících od srpna do listopadu se sklizené třešně nechají odpočinout a poté se odslupkují a nechají dále odpočinout. Poté se promyjí a suší po dobu 12-15 dnů na afrických lůžkách, než se připraví ke skladování a dodají do skladu v Andahuaylas.
Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní kávy a směsi |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Peru, Etiopie |
? Pražení: | Střední (espresso) |
Zpracování: | Promyté, naturální |
Chuťový profil: | čokoláda, Maliny, Pomerančová kůra, Černý čaj |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.