Fresh blend #3

Kód: 459/250 459/500 459/100 459/251 459/501 459/502 Zvolte variantu
Novinka
Značka: Dalia Coffee
289 Kč 549 Kč 1 068 Kč 289 Kč 549 Kč 1 068 Kč od 289 Kč 258 Kč bez DPH 490 Kč bez DPH 954 Kč bez DPH 258 Kč bez DPH 490 Kč bez DPH 954 Kč bez DPH od 258 Kč bez DPH
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Pražení
Možnosti doručení

Fresh znamená „svěží“. To přesně vystihuje obsah této směsi, ve které najdete sladké promyté Peru a k tomu skvělou ovocnou naturální Indonésii v poměru 1:1. Směs která je jak dělaná do parného léta nebo jen jako odpočinek od čokoládově laděných káv :-). #3 v názvu značí, že to je třetí verze této směsi, která je poprvé také pražená světle na filtr! Obsahuje totiž pouze čerstvé sklizně v top kvalitě a hodnocení 85 bodů pro každou z nich.

 Doporučujeme vyzkoušet tuto směs třeba jako cold brew, moc si ji užijete samozřejmě i na espresso nebo filtr.

 
 
 
 
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Původ káv

Peru 

Region: Chontali
Nadm. výška: 1750-1900 m. n. m.
Zpracování: Promyté
Farma: Chontali
Odrůda: Bourbon, Catuai
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2024

Tato káva pochází z vesnice El Basal v okrese Chontali v Jaenu, kde ji pěstuje malá skupina producentů na farmách o průměrné rozloze 1,5 hektaru v nadmořské výšce 1 400 až 1 900 metrů. Pěstuje se především odrůda Caturra, dále Catimor, Bourbon a Typica, přičemž v nedávné době byly obnoveny odrůdy Castillo a Gran Colombia. Sklizeň probíhá od července do září.

Po sběru farmáři kávové třešně omyjí, rozmělní a nechají 48 hodin fermentovat. Poté se zrna suší buď v solárních stanech po dobu přibližně 14 dní, nebo na plachtových rohožích pod sluncem po dobu přibližně jednoho týdne.

Po usušení se káva zabalí do pytlů a dopraví do skladu společnosti Falcon v Jaenu, kde se zváží, analyzuje a vyhodnotí její kvalita. Na základě zjištěného výsledku se pak dohodne cena. Nakonec se káva převeze do Café Selva Norte SAC, kde se zkontrolují vady a zabalí do pytlů, a poté se expeduje na pobřeží.

Indonésie

Oblast: Bondowoso, vesnice Sukasari
Nadm. výška: 1200 - 1750 m. n. m.
Zpracování: Naturální (suché)
Farma: Ijen
Odrůda: Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika, Abysinia
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2024

Farma Ijen na východní Jávě se nachází v Bondowoso u vesnice Sukasari v Indonésii. Rozloha farmy je 68 ha a její nadmořská výška se pohybuje od 1200 do 1750 m n. m. Farmu vlastní a provozuje Pak Andi, farmář, který se pěstováním kávy zabývá již od dětství. Na farmě se pěstuje několik odrůd, například Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika a Abysinia. Sezóna sklizně trvá od dubna do září a káva se pěstuje za použití organických hnojiv a stinných stromů.

Pak Andi se o pěstování a zpracování kávy naučil od svých rodičů. V minulosti byla většina kávových polí v regionu osázena kávou Robusta. Káva Arabica se však v průběhu let stala populárnější a v roce 2000 se Pak Andi rozhodl naučit pěstovat Arabicu. V roce 2008 již produkoval Arabicu komoditní kvality a začal se učit o výběrové kávě.

Od té doby Pak Andi a další farmáři v regionu absolvovali školení o správných postupech pěstování a správném sběru kávových třešní, které přinášejí vysoké zisky a dobrou kvalitu. Zemědělci sbírají pouze červené třešně a nepoužívají pesticidy. Na farmě používají organická hnojiva a údržba kávovníků spočívá v ručním prořezávání a odstraňování plevele. Používané stínící dřeviny se také liší, ale zahrnují většinou lesní rostliny.

Po přijetí, omytí a roztřídění kávových třešní se tyto třešně zbaví slupek a přibližně 24 hodin fermentují v tancích. Poté se promyjí, aby se odstranil zbytek dužiny, a suší se přibližně 10 až 12 dní. Jakmile dosáhnou požadovaného obsahu vlhkosti, jsou vyloupány, roztříděny, zabaleny a odeslány. Způsob zpracování závisí na počasí, klimatu a vývoji trhu.

Netříděné zelené zrno se posílá do sušárny Belift Dry Mill Surabaya, kde se třídí pomocí stroje. Před vývozem se kontroluje chuť a fyzická kvalita zelených zrn.

---------------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Výběrová káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Peru, Indonésie
? Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: Promyté, naturální
Chuťový profil: čokoláda, Jablko, Kakao, Jahody, Mango

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola