Fresh blend #3
Kód: 459/250 459/500 459/100 459/251 459/501 459/502 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Původ káv
Peru
Region: Chontali
Nadm. výška: 1750-1900 m. n. m.
Zpracování: Promyté
Farma: Chontali
Odrůda: Bourbon, Catuai
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2024
Tato káva pochází z vesnice El Basal v okrese Chontali v Jaenu, kde ji pěstuje malá skupina producentů na farmách o průměrné rozloze 1,5 hektaru v nadmořské výšce 1 400 až 1 900 metrů. Pěstuje se především odrůda Caturra, dále Catimor, Bourbon a Typica, přičemž v nedávné době byly obnoveny odrůdy Castillo a Gran Colombia. Sklizeň probíhá od července do září.
Po sběru farmáři kávové třešně omyjí, rozmělní a nechají 48 hodin fermentovat. Poté se zrna suší buď v solárních stanech po dobu přibližně 14 dní, nebo na plachtových rohožích pod sluncem po dobu přibližně jednoho týdne.
Po usušení se káva zabalí do pytlů a dopraví do skladu společnosti Falcon v Jaenu, kde se zváží, analyzuje a vyhodnotí její kvalita. Na základě zjištěného výsledku se pak dohodne cena. Nakonec se káva převeze do Café Selva Norte SAC, kde se zkontrolují vady a zabalí do pytlů, a poté se expeduje na pobřeží.
Indonésie
Oblast: Bondowoso, vesnice Sukasari
Nadm. výška: 1200 - 1750 m. n. m.
Zpracování: Naturální (suché)
Farma: Ijen
Odrůda: Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika, Abysinia
Importér: Falcon Coffees
Sklizeň: 2024
Farma Ijen na východní Jávě se nachází v Bondowoso u vesnice Sukasari v Indonésii. Rozloha farmy je 68 ha a její nadmořská výška se pohybuje od 1200 do 1750 m n. m. Farmu vlastní a provozuje Pak Andi, farmář, který se pěstováním kávy zabývá již od dětství. Na farmě se pěstuje několik odrůd, například Komasti, Andungsari, Bourbon, Kartika a Abysinia. Sezóna sklizně trvá od dubna do září a káva se pěstuje za použití organických hnojiv a stinných stromů.
Pak Andi se o pěstování a zpracování kávy naučil od svých rodičů. V minulosti byla většina kávových polí v regionu osázena kávou Robusta. Káva Arabica se však v průběhu let stala populárnější a v roce 2000 se Pak Andi rozhodl naučit pěstovat Arabicu. V roce 2008 již produkoval Arabicu komoditní kvality a začal se učit o výběrové kávě.
Od té doby Pak Andi a další farmáři v regionu absolvovali školení o správných postupech pěstování a správném sběru kávových třešní, které přinášejí vysoké zisky a dobrou kvalitu. Zemědělci sbírají pouze červené třešně a nepoužívají pesticidy. Na farmě používají organická hnojiva a údržba kávovníků spočívá v ručním prořezávání a odstraňování plevele. Používané stínící dřeviny se také liší, ale zahrnují většinou lesní rostliny.
Po přijetí, omytí a roztřídění kávových třešní se tyto třešně zbaví slupek a přibližně 24 hodin fermentují v tancích. Poté se promyjí, aby se odstranil zbytek dužiny, a suší se přibližně 10 až 12 dní. Jakmile dosáhnou požadovaného obsahu vlhkosti, jsou vyloupány, roztříděny, zabaleny a odeslány. Způsob zpracování závisí na počasí, klimatu a vývoji trhu.
Netříděné zelené zrno se posílá do sušárny Belift Dry Mill Surabaya, kde se třídí pomocí stroje. Před vývozem se kontroluje chuť a fyzická kvalita zelených zrn.
---------------------
Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Druh: | 100% arabica |
Země původu: | Peru, Indonésie |
? Pražení: | Střední (espresso), Světlé (filtr) |
Zpracování: | Promyté, naturální |
Chuťový profil: | čokoláda, Jablko, Kakao, Jahody, Mango |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.