Kurz přípravy espressa
Kód: 14111Související produkty
Detailní popis produktu
Příprava espressa je poměrně těžká disciplína vyžadující přesný přístup a konzistenci. My vás samozřejmě rádi naučíme, jak na to, na co si dát pozor a jakých chyb se vyvarovat, aby jste si užili vaše espresso na maximum. Co vás tedy čeká a nemine? :-)
- Řekneme vám, jaké jsou druhy pákových kávovarů, jaké mají funkce a z čeho se skládají a k čemu vše slouží jednotlivé komponenty
- Podíváme se, jak funguje a jak se nastavuje espresso mlýnek, popíšeme rozdíly mezi různými druhy mlýnků, materiálů mlecích kamenů a co vše ovlivňuje mletí
- Popovídáme si také o automatických kávovarech a jak je to s espressem v jejich případě
- Připravíme espresso několika různými způsoby a ochutnáme výsledek a ukážeme si, jak chuť ovlivnit
- Když zbyde čas, tak zabrousíme také do tajů šlehání a nalévání mléka do kávy neboli latte artu. Na latte art máme případně vyhrazený jiný kurz - Kurz základního latte artu (kreslení našlehaným mlékem do kávy).
Náročnost: pro začátečníky
Délka kurzu: 2,5 až 3 hodiny
Počet účastníků: maximálně 2 (cena uvedena za osobu)
Místo konání: kavárna Dalia Coffee, Anenská 175, Silůvky
Kávovar: Astoria
Mlýnek: Faema Magnum On Demand a Mahlkönig EK43
Školitel: Pražič a kavárník Darek Helia
Nově jsou kurzy nastavené tak, že se domluvíme na termínu individuálně, víkendy jsou také možné. Pokud se také chcete naučit pracovat přímo s vašimi přístroji, co máte doma, tak je klidně přineste s sebou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.