Ochutnávka (cupping) našich káv
Kód: 170/16. 170/13. Zvolte variantuDetailní popis produktu
Dříve jsme cupping dělávali pouze nárazově když nám přišla nějaká nová káva, ale díky vašemu vzrůstajícímu zájmu z toho uděláme opakující se událost, děkujeme! :) Vždy máme v nabídce aspoň 4 výběrové kávy, které stojí za to ochutnat a nabídka se často mění, takže věřím, že i každý měsíc najdete na stolu trošku něco jiného. Povíme si něco málo o kávách, nameleme, ovoníme a nakonec ochutnáme. Celý postup cuppingu je následující:
- Vezmeme misku o objemu cca 180 ml a nameleme do ní 11 gramů hrubě namleté kávy
- Přivoníme k namleté kávě, nejlépe v krátkém sledu pak i k ostatním namletým kávám, takto dostanete nejlépe možnost srovnání
- Zalejeme kávu vodou až po okraj misky
- Zhruba ve druhé minutě opět k této zalité kávě přivoníme, dá nám to opět ideu o tom, jaká káva je
- Ve čtvrté minutě vezmeme lžičku a prorazíme krustu, která se utvořila ze zalité kávy v misce. Vyline se hodně aroma zpod krusty, opět nám to dotvoří trošku obrázek o kávě
- Posbíráme z hladiny pěnu ve které plavou prachové částice kávy, pěna s těmito částmi je příliš hořká a zkreslila by nám dojem o kávě
- Počkáme do cca dvanácte minuty a kávy ochutnáváme. Lidský jazyk není stavěný na horké teploty, nedokáže v horkých teplotách rozlišovat chutě, proto se musí čekat, než káva zchládne
Odhadovaná doba cuppingu je 1 hodina a kvůli malé velikosti kavárny omezeno na 5 lidí.
Místo konání: Kavárna Dalia Coffee, Anenská 175, Silůvky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.