Ochutnávka (cupping) našich káv

Kód: 170/13. 170/10. 170/10.2 170/7. Zvolte variantu
80 Kč 66 Kč bez DPH
Skladem (3 ks) Skladem (5 ks) Skladem (5 ks) Skladem (5 ks) Zvolte variantu
Datum konání
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dříve jsme cupping dělávali pouze nárazově když nám přišla nějaká nová káva, ale díky vašemu vzrůstajícímu zájmu z toho uděláme opakující se událost, děkujeme! :) Vždy máme v nabídce aspoň 4 výběrové kávy, které stojí za to ochutnat a nabídka se často mění, takže věřím, že i každý měsíc najdete na stolu trošku něco jiného. Povíme si něco málo o kávách, nameleme, ovoníme a nakonec ochutnáme. Celý postup cuppingu je následující:

  • Vezmeme misku o objemu cca 180 ml a nameleme do ní 11 gramů hrubě namleté kávy
  • Přivoníme k namleté kávě, nejlépe v krátkém sledu pak i k ostatním namletým kávám, takto dostanete nejlépe možnost srovnání
  • Zalejeme kávu vodou až po okraj misky
  • Zhruba ve druhé minutě opět k této zalité kávě přivoníme, dá nám to opět ideu o tom, jaká káva je
  • Ve čtvrté minutě vezmeme lžičku a prorazíme krustu, která se utvořila ze zalité kávy v misce. Vyline se hodně aroma zpod krusty, opět nám to dotvoří trošku obrázek o kávě
  • Posbíráme z hladiny pěnu ve které plavou prachové částice kávy, pěna s těmito částmi je příliš hořká a zkreslila by nám dojem o kávě
  • Počkáme do cca dvanácte minuty a kávy ochutnáváme. Lidský jazyk není stavěný na horké teploty, nedokáže v horkých teplotách rozlišovat chutě, proto se musí čekat, než káva zchládne

Odhadovaná doba cuppingu je 1 hodina a kvůli malé velikosti kavárny omezeno na 5 lidí.

Místo konání: Kavárna Dalia Coffee, Anenská 175, Silůvky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola