Pražírna bude zavřená od 23. 12. do 27. 12. včetně, objednávky budeme odesílat následně až 30. 12. Přejeme všem krásné a klidné svátky.

Peruánská orchidej

Kód: 339/250/ST
299 Kč 267 Kč bez DPH
Vyprodáno
Váha
Pražení ?
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Mletí
Možnosti doručení

Káva je vyprodána

Velice komplexní káva, ve které při každém doušku objevíte něco nového. Vyniká aciditou sušeného ovoce, jahod a omámí vás vůní jasmínu nebo růže.

Proč zrovna „orchidej“? Protože káva pochází z farmy zvané v překladu „Orchidej“ a také proto, že káva vyniká tóny květin.

Detailní informace

Pět let na trhu
Pražíme pro vás
už pět let skvělou kávu
Dodání
Doprava zdarma
při objednávce nad 1000 Kč/43 euro
Dárek zdarma
Dárek zdarma
při objednávce víc jak 2 kg kávy
Odesílání do 48 hodin
Odesíláme do 48 hodin
od objednání kamkoliv

Detailní popis produktu

Farma: La Orquídea
Oblast: Lonya Grande
Odrůda: Geisha, Bourbon
Nadm. výška: 1750-2150 m n. m.
Sklizeň: 2023
Importér: Nordic Approach

O FARMÁŘI

Tuto kávu produkuje Litman Diaz Campos na své farmě La Orquídea.

Litman Díaz pěstuje výběrovou kávu na náhorní planině v oblasti Lonya Grande, konkrétně ve vesnici Guamboya. Jeho farma La Orquídea se nachází v nadmořské výšce od 1750 do 2150 m n. m. a v současné době se rozkládá na 2 hektarech určených k pěstování kávy. V současné době připravuje založení školky s cílem rozšířit produkci o další 2 hektary se zaměřením na odrůdu Geisha.

Farma La Orquidea, pojmenovaná podle květu orchideje, je obklopena rozsáhlými panenskými lesy, které slouží jako zdroj vodních pramenů. V horní části pozemku se nachází rozmanitá flóra, včetně orchidejí (národní rostlina Peru), a fauna, například andský kohout skalní (národní pták Peru).

Kromě pěstování kávy se pan Litman aktivně věnuje chovu hospodářských zvířat a včelařství. Rodina Díaz Campos každoročně rozšiřuje své pozemky a ve všech projektech se zaměřuje na ochranu vody a životního prostředí. Na rok 2024 plánuje nové experimenty ve zpracování kávy, a proto se v budoucnu můžeme těšit i na jiné než čistě promyté kávy. 

Zpracování kávy

V La Orquídea sklizeň probíhá od července do listopadu.

Ruční a selektivní sběr pouze zralých třešní. Fermantace probíhá 20 hodin v třešních a po následném vyloupání zrnka v pergamenu fermentují dalších 16 hodin. Káva se poté suší pomalu přibližně 30 dní.

---------------

Pražíme kávu 3x týdně, takže se k vám dostane vždy čerstvě upražená. Pražíme vlastní kávu už od roku 2019 v Silůvkách na Moravě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Káva
Druh: 100% arabica
Země původu: Peru
? Pražení: Střední (espresso), Světlé (filtr)
Zpracování: Promyté
Chuťový profil: Květiny, Švestka, Jahody, Sušené ovoce
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.6.2024
káva od Vás je vždy lahodná, proto jsem ji volila jako dárek na norezninám. Doufám, že obdarovanému bude chutnat stejně, jako mě. :)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: